workshop de Javastraat Amsterdam,

7 en 8 oktober 2006.

 PROGRAMMA ZATERDAG

Tekenen voor kinderen
Onder leiding van lerares Ria Massop kunnen kinderen bomen tekenen in de Javastraat. Er is tekenmateriaal en papier aanwezig, voor begeleiding dienen ouders zelf te zorgen.
Vertek 14.00 uur vanaf Niasstraat 299

Javastraat
Kort inleidend praatje van Irene Janze (beeldend kunstenaar) over de Javastraat op kaart. Wat kan je zien aan de kaart over de Javastraat. Helena Koning (architect) zal u wat vertellen over hoe zij naar het licht en de ruimte in de Javastraat gekeken heeft. Helena ontwikkelde de stedelijke factor voor de Indische Buurt en drukte haar uit in een grafiek.
Vervolgens neemt zij u mee voor een wandeling door de Javastraat. Hoe kun je kijken naar bebouwing, de breedte der straten, het groen? Is de stedelijke factor van de Javastraat al veranderd sedert dat Helena haar berekende.
Vanaf 14.15 uur. Startpunt Niasstraat 299, begane grond.

PROGRAMMA ZONDAG

Tekenen voor kinderen
(zie zaterdag). Vertek 14.00 vanaf de Niasstraat 299
Javastraat (zie zaterdag)Aan het eind van de wandeling neemt Ariaan van Walsum (beeldend kunstenaar) u mee naar het Flevopark voor een stiltepicknick. Wat zegt een omgeving? Praat zij, fluistert zij, lacht of schreeuwt zij?
Vanaf 14.15 uur. Startpunt Niasstraat 299, begane grond.

 

 

wie doet er mee …..
aan de workshop de Javastraat
door Buro janZE?

De Javastraat roept meteen iets op. Een imago, een idee, iets exotisch, iets armoedigs of misschien iets van een trend, iets over Javaanse jongens, iets. Iets wat in elk geval langer is dan een mensenleven. Toch is het straatbeeld sinds haar geboorte veranderd. In Amsterdam zijn de Berlageblokken in de Javastraat na veel heen en weer gepraat en steeds veranderende bestemmingsplannen gerenoveerd en voor studenten-huisvesting geschikt gemaakt. Het meest noordoostelijke deel van de straat bestaat uit nieuwbouw. Bij het spoor is nog de oorspronkelijke bebouwing te vinden. Het doet in de zomer met haar nieuwe bewoners en bedrijvigheid aan Manhattan uit een recent verleden denken. Hoe beïnvloeden stadslandschappen onze voorstelling van de wereld rondom ons? Geïnteresseerd?

Doe mee aan de workshop de Javastraat

Locatie: Niastraat 299 begane grond
Zaterdag / en zondagmiddag van 14.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur.